SINGAPORE FLYER , VIP LOUNGE & TICKETING

  • type

    Commercial

  • scope

    ARCHITECTURE, INTERIOR DESIGN

  • area

    80M2

  • location

    Singapore

  • status

    Proposed

SINGAPORE FLYER , VIP LOUNGE & TICKETING

Services: ARCHITECTURE, INTERIOR DESIGN

CONCEPT
Our design concept was inspired by the iconic status the Flyer represents. Situated at a strategic location at Raffles Avenue, the Singapore Flyer affords a panoramic view of the city scape.
At the center of the Flyer was a lush oasis of flourishing plants and greenery. The central green space provided for a visual feast as much as a relaxing and tranquil back drop for shoppers to stroll around the open walkway at its peripheral.
We saw this green space as a definitive green lung situated in the heart of the Singapore Flyer. Our concept would be to bring this natural setting to the interior spaces of the Guest Lounge and the Ticketing area at the entrance foyer.

GUEST SERVICE LOUNGE
The space was for the purpose of providing a comfortable and classy area for waiting guests. A feature green wall fronts the reception and provides the perfect sense of arrival.
As an exclusive lounge, our design sought to provide a warm and intimate setting for these guests. The selection of materials, flooring, lights and furniture would be based on a palette of rich natural stone, soothing lights and comfortable lounge furniture for the elite clientele.

TICKETING AREA AT ENTRANCE FOYER
The central ticketing arena was a destination that the public went to for tickets for the flyer and associated recreational services offered at the flyer. It would also house all administration and offices within the space.
We proposed a central iconic ticketing booth that straddled the existing structural columns. The ticketing booth was designed to reflect similar aspirations of blending with the green surrounds. The facade was tiered with staggering planter boxes that would allow plants to flourish.

all projects