retail Projects

  • Marriot Bar

    Marriot Hotel is located in the prime Orchard road district of Singapore. We were approached to propose for a new bar concept for the Marriot Hotel, Singapore.  Our Clients’ brief was to recreate the ambience of a Japanese whisky bar and restaurant for the discerning urbanite. We were inspired by the New York whisky bar that was famously featured in the Award winning Hollywood film “Lost in Translation”.  However, our location was not situated in a high rise skyscraper with vast views of the city. Hence, we sought to develop the bar as a destination for cosy and relaxed social interactions, bringing back the rich, dark and upholstered interiors to define the space for the bar/restaurant.

    The main attraction was the bar counter that took center stage. This would be the space where customers have their drinks whilst having deep conversations with their companions or to glide into their own thoughts whilst enjoying a familiar drink in hand.

    The well-known labels would be displayed on glass shelves with warm lighting illumination. The tables were arranged in intimate sessions for the exclusive enjoyment of fine food, drinks and company.

    view project
  • Mode Hair Salon

    The hair salon is located at the new trendy business financial district of Singapore – the Marina Bay Financial Center. The basement shops boasts a myriad of retail shops and eateries. Mode is to be the first hair salon catering to this fast growing business district of the Marina Bay Financial centre.

    We conceptualized a strong identity for the branding of the salon. The logo is based on a monochromatic theme that was fitting to the corporate image of the salon. The target audience would be the discerning executive with a keen appreciation of style.

    Based on a similar palette of black and white, the branding extends into the interior of the salon. The reception was designed to be bold and dramatic.

    The salon would be the first in Singapore to incorporate technology into hair styling. Ipads were used to capture customer’s image before and after the process. A photo studio was incorporated at the rear of the salon.

    As the name suggest, it is a salon as well as an art gallery, with the introduction of art work on the white washed walls. The art work provides a talking point for both the stylist and the customer. The open concept allows the public a sneak peak into the changing art displays for the salon.

    view project
  • SINGAPORE FLYER , VIP LOUNGE & TICKETING

    CONCEPT
    Our design concept was inspired by the iconic status the Flyer represents. Situated at a strategic location at Raffles Avenue, the Singapore Flyer affords a panoramic view of the city scape.
    At the center of the Flyer was a lush oasis of flourishing plants and greenery. The central green space provided for a visual feast as much as a relaxing and tranquil back drop for shoppers to stroll around the open walkway at its peripheral.
    We saw this green space as a definitive green lung situated in the heart of the Singapore Flyer. Our concept would be to bring this natural setting to the interior spaces of the Guest Lounge and the Ticketing area at the entrance foyer.

    GUEST SERVICE LOUNGE
    The space was for the purpose of providing a comfortable and classy area for waiting guests. A feature green wall fronts the reception and provides the perfect sense of arrival.
    As an exclusive lounge, our design sought to provide a warm and intimate setting for these guests. The selection of materials, flooring, lights and furniture would be based on a palette of rich natural stone, soothing lights and comfortable lounge furniture for the elite clientele.

    TICKETING AREA AT ENTRANCE FOYER
    The central ticketing arena was a destination that the public went to for tickets for the flyer and associated recreational services offered at the flyer. It would also house all administration and offices within the space.
    We proposed a central iconic ticketing booth that straddled the existing structural columns. The ticketing booth was designed to reflect similar aspirations of blending with the green surrounds. The facade was tiered with staggering planter boxes that would allow plants to flourish.

    view project